Anime Nedir ve Çocuklar İçin Uygun mudur?



Anime kelimesi, animasyonun kısaltmasıdır. Japonya'da bu kelime tüm animasyonları ifade etmek için kullanılır. Bununla birlikte, Japonya dışında, Japonya'dan animasyon için her şeyi kapsayan bir terim haline gelmiş durumda.

 

Onlarca yıldır anime, Japonya tarafından ve Japonya'dakiler için yapıldı. Yalnızca sanat eserlerinde değil, aynı zamanda hikayelerde, temalarda ve konseptlerde de farklı bir görünüme ve hisse sahip yerel bir ürün. Son kırk yılda, milyonlarca hayranı kendine çeken ve birçok dile çevrilen uluslararası bir fenomen haline geldi. Bütün bir Batılı izleyici nesli onunla büyüdü ve şimdi bunu kendi çocuklarına aktarıyor. Anime ile ilgili her şey bir araya gelme eğiliminde olduğundan, animeyi bir tür olarak düşünmek cazip geliyor. En azından animasyonun kendisi bir tür değil, malzemenin nasıl yapıldığının bir açıklamasıdır. Kitaplar veya filmler gibi anime filmleri de bir dizi mevcut türe girer: komedi, drama, bilimkurgu, aksiyon-macera, korku vb.

 

Animeyi özel yapan nedir? 

Çoğu anime hayranı bunu iki kelimeyle özetleyebilir: \"Farklı\" \"Batman\" ve \"Örümcek Adam\" gibi çoğu Amerikan çizgi filminin aksine anime, günlük gazeteleri oynayan çizgi romanlardan farklıdır. Bu farklılıklar, sanat eserinin hikayeleri, malzemenin genişliği ve hatta karakterlerde tasvir edilen kültürel nüanslar dahil olmak üzere birçok şekilde kendini gösterir. Anime sanat stilleri, \"Samurai Champloo\" ve \"FLCL\" gibi şovlarda ünlü ve benzersizden \"Azumanga Daioh!\" gibi şovlarda basit ve açık sözlülüğe kadar çeşitlilik gösterir. "Sanat eserleri hala şok edici olabilir. Anime, her şeyi taze ve yeni yapmak için bu yola sahiptir. Genellikle onlarca (hatta bazen yüzlerce) bölüm süren destansı hikâyelerden çekinmiyor. Bununla birlikte, uzunlukları ne olursa olsun en iyi animeler, izleyicinin çok fazla duygusal katılımını gerektirir. Üzerlerindeki anime şovlarının sayısı, hemen hemen her tür televizyon veya film hayranının kendi tarzını yansıtan bir anime dizisi bulabileceği anlamına gelir. Sert bilimkurgu hayranları için \"Gezegenler\" programı tam size göre; Romantik komedi severler ``Fruit Basket''e bayılacak, suçla mücadele sevenler ise ``Ghost in the Shell''e bayılacak. Hatta "Monte Cristo Kontu" gibi klasik edebiyattan uyarlamalar bile vardır. 

 

Sadece bu da değil, anime hayranları aynı zamanda Japon tarihi, dili ve dünya görüşüne de yakından bakıyor ve birçok anime bunu pek çok düzeyde yapıyor. \"Sengoku Basara\" gibi bazı filmler Japon tarihinden yararlanır ya da \"Hakkenden\" ya da "Cehennem Kızı" gibi hikaye fikirleri için Japon mitolojisine saldırır. ve \"Canavar\"da Japon stilinin ipuçları var.

 

En şaşırtıcı şey, anime'nin tüm çevreyi nasıl etkilediğidir. "Avatar: The Last Airbender" gibi bazı yeni Amerikan çizgi film yapımları, açıkça animenin kendisinden ilham aldı ve anime başlıklarının canlı aksiyon İngilizce versiyonları daha sık üretilmeye başlandı. 

 

Anime çocuklar için uygun mu?

 Anime konusu çok geniş olduğu için hemen hemen her yaş grubuna hitap eden anime bulmak mümkün. Animasyon dizisi \"Pokémon\" veya Studio Ghibli filmi \"Komşum Totoro\" gibi bazı başlıklar özellikle genç izleyiciler için veya her yaş için uygunken, \" gibi diğerleri gençleri ve daha yaşlı izleyicileri hedefliyor. InuYasha \" "\"Death Note\" gibi daha yaşlı gençleri hedefleyen bazı animeler ve \"Monster\" ve \"Queens Blade\" gibi yetişkin izleyiciler için bazıları da var." 

 

Cinsellik ve şiddete yönelik Japon kültürel tutumları, bazı başlıkların ortalamanın üzerinde kategoriye yerleştirilmesini gerektirir. Örneğin Japonya'da çıplaklık oldukça gayrı resmi bir şekilde ele alınır; bazen özellikle yetişkinlere yönelik olmayan bir film, Batılı izleyicilerin rahatsız edici bulabileceği materyaller içerir.

 

Anime dağıtımcıları genellikle bu sorunların farkındadır ve dizinin hedef kitlesini belirtmek için mevcut MPAA derecelendirmesini (G, PG, PG-13, R, NC-17) veya TV Ebeveyn Yönergeleri derecelendirmesini içerecektir. . Hangi derecelendirmelerin mevcut olduğunu görmek için gösteri paketini veya program listesini kontrol edin.

 

Nereden başlayacağınız konusunda kafanız mı karıştı? Bilim kurgu, siberpunk \"Cowboy Bebop\" ya da \"Berserk\" adlı kılıç ve büyücülük hikayesini izlemenizi öneririz. Anime hayranı olan bir arkadaşınızı zaten tanıyorsanız, ona ne izlemekten hoşlandığınızı söyleyin - sizi o kategorideki en iyi ve en yeni şeyler konusunda yönlendirmeliler.

https://animeizletr.com/sitemaps/sitemap

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Death Note Hakkında Bilinmesi Gerekenler